PET RAZLOGA ZAŠTO JE JEČAM DOBAR

Ječam je biljka koja je nastala još pre mnogo hiljada godina. Kada se spomene ječam, verovatno većina odmah pomisli na alkoholno piće čiji je on sastavni deo, odnosno pivo. Međutim, ječam se koristi i za proizvodnju hleba, slada, stočne hrane itd. On je veoma koristan za rešavanje određenih zdravstvenih problema. Ječam je bogat vitaminom B, kao i selenom, cinkom, magnezijumom, manganom. Još uvek nije u potpunosti ni istražen, tako da se pretpostavlja da je  njegovo dejstvo mnogo veće.

JEČAM SMANJUJE HOLESTEROL

Zbog toga što je bogat vlaknima, odnosno dijetetskim vlaknima, ječam je toliko dobar saveznik u borbi protiv holesterola. Preporučuje se njegova svakodnevna upotreba. Da konzumiranje ječma u bilo kojim oblicima može da doprinese smanjenju lošeg holesterola, dokaz su i brojna medicinska istraživanja. Kada se vaš holesterol smanjuje, to znači da će su manje mogućnosti da dođe do određenih problema sa srcem. Ječam možet konzumirati u obliku ječmenih pahuljica ili možete praviti hleb od ječmenog brašna.

UBRZAVA METABOLIZAM I PRUŽA OSEĆAJ SITOSTI

Ječam je jedna od onih namirnica, koje ne morate mnogo da uzimate, ali će vam u isto vreme pružiti osećaj sitosti. To je zapravo san većine svih nas – da možemo da jedemo koliko god hoćemo, ali da nam se “ne prima”. To je slučaj sa proizvodima od ječma. Upravo zbog gore spomenutih vlakana, ječam ubrzava metabolizam i pomaže da se creva brže prazne. Samim tim konzumacijom ječma smanjuje se mogućnost da dobijete rak debelog creva. Kada se vaš metabolizam ubrza, eto i prilike da smršate, ukoliko kuburite sa kilogramima. Za mršavljenje bi trebalo da pijete ječmenu vodu, nekoliko puta dnevno.

JEČAM ZA URINARNE PROBLEME I PROBLEME SA BUBREZIMA

Ječam je žitarica koje može da vam pomogne kada imate probleme urinarnog trakta. Takođe, može da služi i kao prevenciju, kako da do tih problema ne bi došlo. Ukoliko imate određene infekcije, pitajte vašeg lekara na koji način ječam može da vam pomogne kako biste ih rešili.. Takođe, ječam je dobar za rad bubrega, posebno ukoliko imate upalu.

JEČAM – LEK ZA CELULIT

Ječam preti da postane jedna od omiljenih namirnica žena, jer sa sigurnošću rešava problem sa kojim se većina žena susreće. Ječam je prava anticelulit namirnica, jer ima vrlo malo kalorija. Međutim, ono što ga čini anticelulit žitaricom jeste upravo nizak indeks glikemije, što je posebno važno za regulisanje metabolizma. Uz korišćenje ječma, možete koristiti i određene anticelulit gelove, koji posebno mogu da doprinesu. Takođe, dobro bi bilo da počnete da primenjujete i anticelulit masaže u kombinaciji sa konzumiranjem ječma i dobićete savršene rezultate.

JEČAM JE ZAMENA ZA KAFU

Verovatno ste već čuli da je ječam savršena zamena za kafu. Ovaj napitak, samleveni ječam, odnosno ječmena kafa sa mlekom je vrlo koristan napitak za sve. To znači da ovaj napitak mogu da konzumiraju i deca. Nekim kafanam se i dodaje ječam. Razmislite o ovoj opciji i probajte. Ukoliko vam se svidi, možete u potpunosti da pređete na ječmenu kafu i tako u mnogome doprinesete vašem zdravlju.

Ječam možete konzumirati u različitim oblicima. Kao što primećujete, što ga više budete konzumirali, to će on više uticati na vaše zdravlje. Ali, ne samo na zdravlje, već i na vaš izgled. To se najviše odnosi na anticelulitarno dejstvo ječma, koji doprinosti ne samo skidanju celulita, već i ubrzanom mršavljenju. Ako Vas muči pitanje kako smršati i koja namernica Vam može pomoći u tome, evo odgovora.

 

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Download Premium WordPress Themes | Thanks to wordpress 4 themes, All Premium Themes and Best Free WordPress Themes