Trendovi u enterijeru za 2017: moderno uređenje dnevne sobe

Ukoliko renovirate ili opremate dnevni boravak a želite da ispratite neki od trendova na enterijerskoj sceni, evo kakvi će to prostori dominirati ove godine.

Vintidž prostori

Vintidž, na iznenađenje svih, i dalje ostaje popularan, s tim što će u toku 2017. biti donekle modifikovan.

To se prvenstveno odnosi na ugaone garniture. Umesto klasičnih šarenih dezena, uglavnom u formi cveća, ove godine nam stižu ugaone garniture čija će forma biti vintidž – sa velikom dugmadi i naboranim naslonom, odnosno podeljenim delom za sedenje. Ovde se mogu birati kožne ugaone garniture u braon boji, ali i klasični zeleni pliš.

Za ostatak prostora će i dalje važiti beli nameštaj koji deluje retro, sa mnoštvom detalja i ukrasa. Jastučići u raznim šarama i fotelje u vintidž izdanjima se podrazumevaju, a jedino se još menja boja zidova, koja će ove sezone biti svetle bež boje, za razliku od rozikastih nijansi koje su dominirale do nedavno.

Industrijski dizajn i dalje popularan

Nije velika novost ni da industrijski enterijeri ostaju u samom vrhu popularnosti i ove godine, pre svega što su tek na samom početku svoje dominacije.

Tamne boje zidova i siva kao MUST HAVE ostaju kao baza ovim enterijerima, ali se menjaju boje detalja. Slabije osvetljenim prostorima preporučuje se žuta, u vidu jastuka na bazi ugaone garniture ili čak većih jastuka na podu. Za svetlije prostorije preporučuje se boja maline.

Ostatak nameštaja i dalje je izrađen od metala ili u vidu teških crnih komada. Gola cigla ili tapete sa ovom teksturom sada uzimaju veći primat, te jedan deo zida ili čak čitav zid morate „ogoliti“ ukoliko želite dnevni boravak u ovom stilu.

Dominacija dve boje

Kontrasti su oduvek deo enterijera, ali se ove godine od klasičnih bež-braon i crno-belih pomeraju ka drugim kombinacijama.

Tako se sada već klasične jednobojne sive ugaone garniture kombinuju sa crvenim detaljima i neizbežnim belim nameštajem kao bazom (bela je u ovom slučaju ne-boja), a kao posebno iznenađujući javljaju se detalji u drečavo zelenoj nijansi.

Iako se smatra da zelena unosi prirodu u dom, sa ovom nijansom treba pažljivo „rukovati“, te je koristiti u skladu sa ujednačenim crnim, odnosno belim nameštajem, i svesti je na boju zavesa i tepiha. Zidovi ostaju što neutralniji, kako bi svi elementi došli do izražaja.

Potpuno drugačiji – trendi minimalizam

Napokon, evo i trenda u koji je lako investirati ako želite samo male promene.

Minimalizam ove godine podrazumeva unošenje novih nijansi kao osveženja prostora. Svakako, podrazumeva se samo jedan ton.

To konkretno znači da će sav nameštaj i dalje predstavljati osnovu u jednoj boji, crnoj ili beloj. U skladu sa tim, izbor ugaone garniture može se svesti na svetliju ili tamniju sivu, u zavisnosti od osvetljenosti prostora. Zidovi, takođe, ostaju u neutralnoj beloj boji.

Jedini pomak predstavlja dodavanje ljubičaste ili boje maline u minimalnom broju detalja, koji se mogu kretati od većih jastuka ugaone garniture do sitnica, poput ramova za slike ili veće sveće.

Kao pravi trendi „touch“, predlaže se velika podna lampa u jednoj od ove boje, s tim da svi ostali elementi ostanu u minimalističkim tonovima.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Download Premium WordPress Themes | Thanks to wordpress 4 themes, All Premium Themes and Best Free WordPress Themes