Trikovi za blistav osmeh

Skupi tretmani i izbeljivanje zuba nisu neophodni za vaš savršeni osmeh! Postoje trikovi i saveti koje možete upotrebiti u udobnosti svog doma i time uštedeti vreme, energiju i novac, a postići isti ili makar sličan rezultat kada je blistav osmeh u pitanju. Verovali ili ne, nekada čak ni pasta nije neophodna!

Nega zuba, bilo da imate prirodne zube ili zubne implante, i imanje zdravih desni od velikog su značaja za celokupan organizam i stoga su se mnogi stomatolozi posvetili nalaženju lekova za upaljene desni i zube koji su vrlo pristupačni, odnosno, nalaze se u svakom domu.

Istraživanja pokazuju da preko 50% populacije pati od neke bolesti desni i zuba. Bolesti desni napadaju češće ukoliko imate zubne implante, nepravilan ugriz ili nemate adekvatna higijenska sredstva. Neke od njih se mogu razviti u opasne pretnje po organizam ali uz nekoliko trikova one mogu postati stvar prošlosti!

Sir, ne voće!

Voće se često smatra najzdravijom hranom koju možete uneti u svoj organizam. Ipak, kada je zaštita zuba u pitanju voće zapravo i nije najbolja namirnica. Oni koji nisu upoznati sa pH vrednošću sira nikada ne bi pomislili da je upravo sir rešenje svih problema koje možete imati sa neadekvatnom higijenom usne duplje. Manje su šanse da će vam zubi ili zubni implanti, požuteti od nezdrave hrane ukoliko konzumirate sir. Sir, zahvaljujući svom hemijskom sastavu, smanjuje kiselinu u ustima i samim tim i mogućnost da vam zubi požute.

Jagode izbeljuju zube!

Jagode snažno doprinose blistavosti osmeha. Ukoliko želite blistavi holivudski osmeh koji izgleda savršeno i pravilno, kao da ste ugradili zubne implante, jagode treba da budu vaše izabrano „oružje“. Jagode imaju visok sadržaj šećera pa treba da se vodite starom, dobrom idejom da lek može biti i otrov te ne treba da preterujete u konzumaciji istih. Glavna prednost koju jagode imaju je ta što imaju visok sadržaj jabučne kiseline koja ima sposobnost da izbeli zube i očisti fleke. Ipak, ostala bobičasta voća nisu toliko upotrebljiva kada govorimo o belini zuba, stoga se držite jagoda ukoliko vam je neophodno izbeljivanje zuba.

Šminka ima veliki uticaj!

Za dame će biti korisna informacija koja će im pomoći da izaberu pravi karmin koji će uspešno istaći blistavost njihovog osmeha. Bilo da imate zubne implante, krunice  ili su vam zubi u potpunosti prirodni karmin će biti vaš veliki neprijatelj ili značajan saveznik. Kada birate karmin opredelite se za hladnije tonove ili purpurne tonove koji će pravilno naglasiti vaš osmeh. Ukoliko ste u prilici možete upotrebiti i bezbojan sjaj za usne koji će izgled osmeha učiniti negovanim.

Crno vino takođe pomaže!

Vlada ustaljeno mišljenje da crno vino stvara fleke na zubima pa mnogi nakon konzumiranja crnog vina žure da operu zube i osveže osmeh. Međutim, istraživanja su pokazala da vrednost crnog vina za izbeljivanje osmeha i očuvanje zdravlja zuba leži u izbegavanja pranja zuba nakon crnog vina. Naime, predlaže se da se tek sat vremena nakon konzumiranja vina pristupi pranju zuba. Crno vino ima ogromne nivoe kiselosti u sebi te uspeva da pospeši kiselinu u ustima i da pozitivno utiče na belinu zuba. Osim toga, vino oštećuje gleđ zuba, ne i zubnih implanata, pa je rizično prati zube u tako osetljivom stanju. Ukoliko ste u žurbi nakon pijenja vina bolje je da zube samo isperete vodom.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Download Premium WordPress Themes | Thanks to wordpress 4 themes, All Premium Themes and Best Free WordPress Themes